Friday, 5 August 2016

Pengalaman baru akuu.....

baru-baru ni aku ikut Maxis buat roadshow kat Universiti Tenaga Nasional (UNITEN) kat bangi.. promosikan product2 maxis kat student... promosikan handphone untuk pakej Belia ... actually aku tak pandai nak promote sale kat customer, tapi bos aku yang suruh aku belajar try buat sales.. aku follow aje la.. and memang seronok..

satu pengalaman baru buat aku. selama ni aku asyik terperuk kat dalam office, mengadap komputer 24 jam.. sekarang ni barulah aku dapat tengok dunia luar sikit. tapi untuk 4 hari aje. esok aku dah kena sambung balik kerja2 yang tertunggak kat offis sana... haiihhh

aku ada berita gembira. bos dah naikkan gaji aku... hahaha.. dalam masa setahun, bos dah naikkan gaji aku 2 kali. jadi, itulah yang dinamakan usaha dan kerja gigih. kalau dah kerja kuat, siapa yang nampak akan bagi penghargaan laa... bos nampak kerja kuat aku, memang spatutnye dia 'balas' balik... hehehehe. alhamdulillahh.... rezeki diberkati...

mak aku selalu ingatkan... kerja tu niat kena ikhlas. jangan main-main... jadi, bila aku dah kerja, aku kena kerja betul2... jangan asik tukar2 kerja aje..... so, aku ikut nasihat dia...

dan....


hubungan cinta aku berjalan dengan baik.. setakat ni tak ada tentangan daripada keluarga... itu yang paling penting. family dia kenal aku walaupun tak secara rasmi lagi... okeylaaa... taklah terlalu complicated.... mungkin masih awal lagi kot.. takpe, kita tunggu bulan depan.. hahaha

okeyla... i'm going off... bye2... see you next time