Thursday, 31 May 2012

Abg syukk :(


                HARI DEMI HARI, hampir 1tahun  abag aku mendiamkan diri... Keluarga aku rindukan abang aku… tuhan je tahu bagaimana perasan kami adik beradik, lebih-lebih lagi kami mendapati bahawa abang kami tu dah rancang untuk berkahwin dengan perempuan tu di sempadan Thailand.  Kami cuba call dan aku cuba pujuk abang aku untuk balik namun dia masih lagi tegas jika kami tidak terima fifi tu, dia tidak akan balik.  Kak bella aku terus menyiasat misteri perempuan ni, memang misteri terlalu misteri. Tempat tinggal yang ditinggal semua berbeza, dia ni juga banyak telah tipu duit orang .. abang aku, cuba mencari maklumat tentang suami pertama dia,mengikut maklumat, suami dia ditangkap dan dipenjara polis seumur hidup diatas kesalahan perempuan tu …kerana perempuan tu terlalu licik dan terus licik, malah apa yang mengejutkan kami juga, perempuan tu tengah giat aktif tipu duit ramai orang dengan menggunakan abang aku. SUBAHANALLAH, aku berharap sangat pekara ni dapat dieelakan. Kami masih lagi cari jawapan kenapa suami dia dipenjarakan seumur hidup atas kesalahan perempuan nie? Kenapa dan kenapa?
                KAK BELLA, turun semenanjung untuk mencari abang syuk tapi abang syuk mengelak, kak bella turun lumut dan pergi ke rumah apartment dia di bukit permata, manjung lumut perak  !APA yang mengecewakan kak bella, dia melihat perempuan tu berada dalam rumah tersebut, dan sedang duduk terkangkang seperti pelacur, sambil merokok. KAK BELLA BEGITU TERKEJUT DAN KECEWA! Apa mengecewakan ye, dia turun untuk pujuk adik dia, tapi melihat adik dia tinggal dengan perempuan begitu!

                KAK BELLA BERADA DI LUMUT SELAMA SEMINGGU DAN USAHA UNTUK MENCARI PELUANG JUMPA DENGAN ABG SYUK. KAK BELLA CUBA CARI KAWAN-KAWAN ABANG SYUK, DAN KAWAN ABANG SYUK MENYATAKAN ABANG SYUK DAH BANYAK BERUBAH SEJUAK BERKENALKAN DENGAN FIFI TU. JARANG DATANG KERJA. APA MENGEJUTKAN, PADA HARI TERAKHIR KETIKA KAK BELLA BALIK KE SABAH, DAN KAK BELLA TERIMA PANGGILAN DARI SEORANG KAWAN ABANG SYUK, ABANG IS.. MEMBERITAHU BAHAWA ABG SYUK DI BALAI, TERMASUK PEREMPUAN TU. MENURUT ABG IS, PEREMPUAN TU DIBELASAH TERUK OLEH LELAKI .DAN PADA KETIKA ITU PEREMPUAN TU SEBAHAGIAN BOGEL KETIKA DIBELASAH…ORANG YANG BELASAH MEREKA TU MERUPAKAN SAHABAT BAIK ABAG SYUK MAHADI DAN FIRDAUS , NIZAM KERANA PEREMPUAN TU TELAH MEMUKAU DAN MENIPU DUIT MEREKA TERLALU BANYAK,DAN KETIKA ITU MEREKA DAPATI PEREMPUAN NI MEMPUNYAI IC SEBENAR.KERANA SELAMA NI DIA MENYATAKAN DIRI DIA ADALAH FIFI DANIA. AKHIRNYA TERUNGKAI OLEH MANGSA PEREMPUAN NI.  APA YANG MENGEJUTKAN ABG SYUK DI BALAI KAMI MMG TAK TENTERAM, KAK BELLA SEPERTI INGIN KEMBALI KE LUMUT UTK SELAMATKAN ABANG SYUK. MENGIKUT KAWAN-KAWAN MEREKA, ABG SYUK NI DIBODOH DAN DIIKOT SEGALA SURUH PEREMPUAN NI,DAN PEREMPUAN NI TELAH PON DIPENJARAKAN SEKEJAB TAPI ATAS DASAR KEBODOHAN POLIS TELAH MELEPASKANN YAA!!!!

ALLAH,SELAMATKAN DAN LINDUNGILAH ABANG KANDUNGKU MOHD SUKRIE  B MOKTAR